Farní charita Litoměřice vytváří pracovní příležitosti pro nezaměstnané a zdravotně postižené

Od května 2012 realizuje Farní charita Litoměřice projekt s názvem „Integrace a práce v Litoměřicích II“, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státním rozpočtem České republiky.

Do projektu se mohou zapojit osoby se zdravotním postižením a dlouhodobě nezaměstnaní, kteří dosáhli věku 50 let nebo jsou mladší 25 let a mají nízkou kvalifikaci.

Projekt bude realizován v průběhu dvou let, každé dva měsíce probíhá nábor nových účastníků. Nejdříve je uspořádána první informační schůzka, kdy se zájemci rozhodnou zda se do projektu zapojí. Následuje schůzka s konzultantem projektu, uzavření dohody o účasti a společné vyjasnění, jakou podporu účastník potřebuje a využije.

Součástí projektu je pracovní poradenství a vzdělávání, účastníci absolvují kurz komunikace a práce s PC a kurz finanční gramotnosti. Zájemci mohou získat praxi na pozici pečovatelka, vrátný/recepční, pomocná síla v kuchyni, pracovník úklidu, pracovník prádelny ve středisku Charitní domov sv. Zdislava. V rámci praxe lze vystřídat více pracovních pozic a zjistit, která práce by účastníkovi nejvíce vyhovovala, také vzhledem ke zdravotnímu omezení.

Následně  je s vybranými účastníky uzavřena pracovní smlouva a stanou se zaměstnanci farní charity. Podmínkou práce na pozici pečovatelka je absolvování rekvalifikačního kurzu pracovníka v sociálních službách, náklady na kurz jsou propláceny v rámci projektu. Z projektu se hradí také vzniklé cestovné a stravné, vstupní lékařská prohlídka a poplatek za výpis z rejstříku trestů.

V případě zájmu kontaktujte konzultanta projektu na telefonním čísle: +420 731 557 604, ve všední dny od 8.00 do 14.00 hodin nebo e-mailem: ad@fchltm.cz.